08
Apr

Ever Smoke Review

Ever Smoke

Ever Smoke is binnen de wereld van de e-sigaretten een vaste en betrouwbare waarde. Ze staan garrant voor kwalitatieve hardware en hun cartridges hebben allen een diepe, rijke en pure smaak. Via een vriend leerde het merk kennen en al snel besloot ik een aankoop te doen. Omdat ik echt wel positief ben over het product wil ik graag mijn bevindingen met jullie delen.

Vanaf het eerste moment werd me duidelijk dat Ever Smoke een firma is dat haar klanten heel ernstig neemt en van goede service voorziet. Zo werd ik prima op de hoogte gesteld per email waar mijn bestelling zich bevond. Ik was eerlijk gezegd verrast hoe snel ik mijn "ultimate starter kit" ontvangen had, want ik vreesde dat het veel te lang zou duren. Je moet weten dat alles van Amerika moet verzend worden. Het produkt was mooi en goed verpakt zodat het zeker veilig en ongeschonden zou aankomen. Men had er ook een flyer toegevoegd en een handige brochure.

Verzending

Ever Smoke verzend zijn produkten wereldwijd, dit duurt gemiddeld tussen de 7 en 21 dagen afhankelijk van de bestemming. Ze hebben een service waarbij je op elk moment kunt checken waar je pakket op dat moment zich bevindt.

Noemenswaardig is verder nog het "home delivery program" dat zorgt dat je aan de laagste prijzen (via extra korting) je toekomstige cartridges automatisch zal ontvangen. Je hebt trouwens nog de keuze hoe vaak en hoeveel er geleverd moet worden.

Het grote nadeel van Ever Smoke zijn hun verzendskosen. Je betaalt al snel 20 a 25euro en dit doet het prijskaartje aardig oplopen. Bovendien is de kostprijs hiervan erg onduidelijk.

Vapor Max Technologie

Ever Smoke levert bij al hun e-sigaretten cartomizers die gebruik maken van de "Vapor Max" technologie. Dit zou tot extra damp productie moeten zorgen, alvast volgens Ever Smoke. Ik moet proefondervindelijk toegeven dat ze hun beloftes waar maken. Als smaak had ik Golden Tabacco gekozen en volgens mij is dat een schot in de roos. Elke keer ik trok aan de e-sigaret kreeg ik de kriebels in de keel. Een ware smaaksensatie dus. Ik kan het niet anders omschrijven.

Alle vaporMax cartridges zijn uitgerust met een silicone tipje. Hier door verdwijnt de kans bijna volledig dat ze ooit gaan lekken.

In hun huidig gamma biedt Ever Smoke de volgende kits aan:

 • de basic starter kit aan €46.
 • de premium starter kit aan €62.
 • de ultimate starter kit aan €85.
 • de ultimate plus starter kit aan €120.

Smaken

Er is ruime keuze aan verschillende smaken. Al de smaken die ik tot nu toe geproefd heb waren fantastisch. Ik denk dat dit de grootste troef van Ever Smoke is. Het zijn stuk voor stuk smaaksensaties. Ook de andere redacteurs van deze site zijn het hier allemaal over eens.

De volgende smaken konden mij het meest aanspreken: Classic Tobacco (rijk, met veel body), Royal Tobacco( iets lichter), Golden Tobacco ( iets meer exotisch en sterker, een aanrader). De tabaksmaken proeven echt zoals echte tabak. De classic Tobacco zit een beetje tussen Marloboro en Camel.

Er is ook nog Cool Menthol (mentol), Peppermint Party (pepermunt), Very Vanilla (vanille), Coffee Creation (koffie, leuk voor 's morgens), Cherry Crush (kers), Peach Passion (perzik) en Pina Colada.

Als je de specialere smaken wilt proberen, raad ik hun 'Flavor Sampler' aan. Dit is een pakket 6 verschillende smaken zodat je een idee krijgt.

Telkens heb je de keuze aan verschillende nicotine gehaltes (24mg, 18mg, 12mg, 6mg en 0mg).

Website

Hun website is zeer overzichtelijk. Je kan er probleemloos in navigeren en alles laad enorm snel. We hebben hun 'shopping-cart' en 'coupon'-systeem meermaals uitgetest en geen fouten kunnen vaststellen. Bij veel andere sites is het soms verwarrend, maar bij Ever Smoke werkt alles zoals je zilt dat het werkt. Wat ook leuk is, is dat je een coupon kun invoeren alvorens je gaat uitchecken.

Garantie

Ever Smoke biedt zijn klanten een standaard "30 dagen niet goed geld terug" garantie. Dit is handig als het produkt je niet bevalt. Voor het produkt zelf is er een levenslange garantie. Let wel op dat op de slijtage geen garantie is, hetgeen ook normaal is.

Video

Beoordeling

Prijs/kwaliteit5ster We hebben voor onze lezers een coupon-code die 10% korting geeft. Deze korting krijg je automatisch door op onderstaande link te clicken:

bezoekknop
E-Sigaret5ster
Smaken5ster
Levertijd/Verzendkosten3ster
Klantendienst en website5ster
Totaal5ster
(4 sterren)
Lees Meer Lees Meer

08
Apr

Rokers zijn dommer

Rokend dom blondje

Tabak roken schaadt de gezondheid, dat is is niets nieuw. Volgens een nieuwe Engelse study hebben rokers een lager IQ dan mensen die niet roken. Bovendien zou gelden dat hoe langer een mens rookt, des te lager wordt zijn intelligentie.

Dit lijkt op het eerste zicht wel logisch aangezien je best dom moet zijn om in deze tijd nog te roken. Deze veronderstelling is nu wetenschappelijk onderbouwt. Er werden jongeren tussen 18 en 21 getest en het bleek dat het gemiddelde IQ van de rokers 94 bedroeg. Het gemiddelde IQ van de niet-rokers was daarentegen 101.

Israëlisch onderzoek

Bij volwassen gezonde man van 21 ligt het IQ gemiddeld tussen de 84 en 116, bij mannen die een pak per dag roken ligt het 7 punten lager. Tot deze resultaten kwam men in een Israëlisch onderzoek waarbij meer dan 20.000 gezonde jongens tijdens hun militaire dienstplicht getest werden.

Volgens professor Mark Weiser van de faculteit psychiatrie van de universiteit van Tel Aviv dachten we dat dit te verklaren was door een minder goede schoolopleiding. Maar toen er ook tweelingen werden onderzocht, werd duidelijk dat de niet-roker meestal een hoger IQ had dan de roker.

Volgens Weiser komt het omdat mensen met een lager IQ vaak ondoordachte beslissingen nemen als het over hun gezondheid gaat. Ze lijden daarom ook vaker aan kwalen zoals obesitas. En hun drugsgebruik is doorgaans ook hoger. Als we dit mogen geloven zijn alle elektrisch rokers wel slimmer want ze zijn net overgestapt omwille van gezondheidsredenen.

Lees Meer Lees Meer

31
Mrt

De kostprijs van electronisch roken

Geldbeugel

Het is moeilijk om hier een precieze prijs te plakken omdat er verschillende merken zijn. Bovendien hebben verschillende merken nog eens verschillende modellen. Je hebt starter-kits maar ook luxe versie. Het is in feite zoals bij wagens waarbij je langst de ene kant een Ferrari hebt en aan de andere kant een Renault Dacia. Toch gaan we proberen een prijs-analyse op te stellen die toch al een beeld geeft over het kostenplaatje.

Ook lijkt het ons interessant om te vergelijken met de kostprijs van 'traditioneel' roken van tabak. De meeste rokers zullen dit niet meteen geloven, maar e-roken is stukken goedkoper. Dit kan variëren van ongeveer 1/2 tot 1/4 van de prijs ten opzichte van gewoon roken. Het verschilt natuurlijk ook van gebruiker tot gebruiker. En natuurlijk van de volgende factoren:

 • Hoeveel rook je per dag?
 • Welke hardware kies je?
 • Ga experimenteren (de e-sigaret opdrijven)?
 • Ben je iemand die graag trends volgt en steeds het laatste nieuwtje wilt?
 • enz...

We zijn al een klein beetje wijzer geworden, maar alles wordt pas echt duidelijk met enkele praktische voorbeelden:

Voorbeeld 1

Traditioneel roken

Je rookt ongeveer een pakje per dag. In het weekend als je uitgaat is dit wat meer, maar door de week wat minder. Een vrij typische situatie dus. Op jaarbasis rook je dan ongeveer 250 pakjes, hetgeen €1250 kost.

E-roken

Je koopt een pro-kit met 4 batterijen met meteen 200 cartridges. De kostprijs hiervan bedraagt €650, dus maar liefst €600 goedkoper. Moesten we gekozen hebben voor een economy-kit en maar 2 batterijen was het verschil nog groter geweest. In deze prijsberekening hebben we ook gekozen voor een kwalitatief merk en geen goedkope brol.


Voorbeeld 2

Traditioneel roken

Je rookt iedere dag een pakje Marlboro (19 sigaretten) aan ongeveer €5. Dit is €150 per maand of €1800 per jaar.

E-roken

Je koopt een V2 Cigs Standaard Kit aan €60. Je hebt per maand ongeveer 19 cartridges over. Die prijs hiervoor is €45. Dus na 1 jaar e-roken betaal je dus ongeveer €600. Dit is maar liefst 1/3 van de prijs.

Conclusies

Gemiddeld gezien ligt het "break-even-point" op 45 dagen. Dit wil zeggen dat je dan even duur is om elektronisch te roken dan met tabak. Na deze 45 dagen wordt e-roken een spectaculair goedkoper. Zelfs wanneer je gaat experimenteren door meerdere merken en e-sigaretten aan te schaffen blijft e-roken goedkoper. Toch blijft het feit dat electronisch roken gezonder is dan traditioneel roken de grootste troefkaart. Gezondheid gaat immers boven alles.

Lees Meer Lees Meer

25
Mrt

Studie bevestigd verslaving

Liever geen seks dan geen sigaret

Sexy roken

Scape, een organisatie die al jaren pleit voor het stopen met roken, heeft onlangs bekendgemaakt dat rokers de voorkeur geven aan om te leven zonder seks dan wel zonder een sigaret.

Er werden ongeveer 2000 rokers uit heel Europe ondervraagd. Meer dan 55% van de Belgische rokers en meer dan 70% Nederlandse rokers gaven toe dat een maand zonder seks makkelijker is dan een maand zonder sigaret. In Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland loopt dat cijfer op tot 80%. Dit geeft aan dat roken echt enorm verslavend, maar ook dat het enorm veel genot bezorgd.

Ook bevestigde de grote meerderheid dat ze zich zelfs zouden wagen aan zeer gevaarlijke sporten zoals bungeejumpen of parachutespringen, dan een maand niet te mogen roken. Dit terwijl ze anders deze sporten niet zouden durven doen.

Stoppen met roken

Ander opmerkelijk nieuws uit het onderzoek is dat één op drie rokers nog nooit een stoppoging heeft geprobeerd. Toch zou 60 procent van deze rokers overwegen om te stoppen als hun liefdesleven eronder zou gaan lijden. Andere redenen om te stoppen zijn de gezondheid, de kostprijs, en bezorgdheid voor het gezin dat passief mee-rookt.

Schrikwekkend is dat meer dan 60 procent van de rokers die stoppen een maand later alweer opnieuw beginnen. Minder dan 25 procent vraagt professionele hulp bij het stoppen, noch is op de hoogte van hulpmiddelen zoals de e-sigaret of nicotine-pleisters. Nochtans bleek uit de studie dat de meerderheid van rokers die wel deze hulpmiddelen gebruikten wel konden stoppen, tenminste voor een langere periode van een jaar. Eens men is verslaafd kan men immers altijd hervallen, zelfs na enkele jaren. Dit meestal uit emotionele en psychologische redenen.

Roken is meer dan een nicotine-verslaving

De rookverslaving is meer dan puur een drang naar nicotine. Roken is een ritueel dat een enorme impact heeft op het leven in zowel positieve als negatieve zin. Zo biedt roken een pauze-moment voor de roker zelf. Tijdens deze pauze kan de roker zich even terugtrekken van het drukke leven, hij komt nu eventjes tot rust en krijgt hij vaak nu de beste ideëen.

Roken is een vast gedragspatroon. Dagelijks een pakje sigaretten gaan kopen, of iets in de handen hebben, eventjes buiten een sigaretje gaan roken... Dit zijn allemaal handelingen die structuur geven aan het dagelijkse leven van de roker.

Studie bevestigd

Ook in 2001 werd er al een grootschalig onderzoek uitgevoerd waarbij men ongeveer tot dezelfde conclusies kwamen. Deze nieuwe studie bevestigt dus het vorige onderzoek.

Lees Meer Lees Meer

22
Mrt

Laagopgeleide rokers en kanker

Rokende bouwvakker

In Europa hebben mensen met de laagste schoolopleiding hebben 2x tot 3x meer kans op longkanker. In de helft van de gevallen is roken de oorzaak voor deze verhoogde risico's.

Onderzoekers van de universiteit van universiteit van Utrecht, maar ook in 8 andere europese landen, hebben bijna 400.000 Europeanen ondervraagd over hun opleiding, rookgedrag en andere leefgewoonten. Hierbij werden de mensen meer dan 8 jaar gevolgd en geinterviewd.

Ruim 1700 mensen hebben in de loop van het onderzoek longkanker gekregen. Het bleek dat mannen met de laagste opleiding een 3,6 keer hogere kans op longkanker hadden dan mannen met de hoogste opleiding. Voor vrouwen met de laagste opleiding was dit risico 2,4 keer hoger.

Volgens de onderzoekers is roken verantwoordelijk voor ongeveer 50%, terwijl voedingsgewoonten het verschil niet verder konden verklaren.

In Nederland deden 40.000 mensen mee aan de studie.

Lees Meer Lees Meer

22
Mrt

Stoppen met roken dankzij de e-sigaret

Stoppen met roken

Omdat tabak roken ongezond is, willen veel rokers ermee stoppen, maar dit blijkt in de praktijk moeilijker dan gedacht of gehoopt. Vooral de nicotine in de sigaret maakt roken verslavend. Er zijn rokers die erin slagen om van het ene op het andere moment te stoppen met roken en dat zo te houden, maar de meeste doorgewinterde rokers slaagt hier niet in. Deze groep is er meer met gebaat om langzaam aan het nicotine gebruik af te bouwen. De e-sigaret is een prima hulpmiddel hiervoor.

We overlopen snel de factoren die invloed hebben op de slaagkansen bij het stoppen van roken.

 • Er is natuurlijk motivatie en volharding nodig om te kunnen stoppen. Als je niet gemotiveerd bent, moet je niet eens eraan denken om te stoppen.
 • De graad van verslaving speelt een belangrijke rol, alsook waaraan men allemaal verslaafd is. Dat nicotine verslavend is, werd al meermaals gezegd, maar er zijn nog andere stoffen in de tabak die verslavend zijn. Ook kan men psychisch verslaafd zijn aan de handelingen van roken. Dit kan zijn: de hand-mond-handeling, het iets in de handen willen vasthouden, het gaan kopen van sigaretten, enz... Roken is een aangeleerd gedrag. Iets wat je kan aanleren kan je ook afleren, al is dat in de praktijk vaak net iets moeilijker.
 • De kwaliteit en ervaring met de electronische sigaret zijn zeer belangrijk. Indien men bv. het e-roken absoluut niet prettig vind (als het bv. te slecht smaakt of te complex is), dan zal men snel terugkeren naar het 'gewone' roken. Anderzijds kunnen de ervaringen met e-roken zodanig goed meevallen dat men blijft verder e-roken. Tenslotte is e-roken een stuk gezonder dan tabak roken.

Het stappenplan

Het electronisch roken is een perfecte tussenstap om het roken volledig vaarwel te zeggen. Je start best met cartridges met een hoge dosis nicotine en geleidelijk bouw je dit af naar nul. In de laatste fase wordt ook aandacht besteed aan het afbouwen van de rokershandelingen. Tot slot stopt men ook met het e-roken.

Kalender

Schema

 • Rook de eerste 4 weken met een hoge dosering van 2.4% nicotine.
 • Rook hierna 6 weken een dosering van 1.8% nicotine.
 • Rook 6 weken een lage dosering van 1.2% nicotine.
 • Rook de laatste 4 weken nicotinevrij. Tijdens deze weken probeer je ook de rokershandelingen af te bouwen.

Toch biedt ook dit schema geen volledige garantie. Sommige rokers haken op het laatste af, andere in het begin. Dit hangt af van persoon tot persoon. Als het niet lukt, dan adviseren we je om profesionele hulp te zoeken bij een therapeut die je kan begeleiden om je verslaving te verslaan.

Bijkomende tips

 • Schaf een e-sigaret aan met zoveel mogelijk gebruikersgemak. Dit is natuurlijk een lichte automatische 2-componenten e-sigaret. Dit maakt de overgang naar e-roken makkelijker. Rook ten minste 1 week enkel en alleen electronisch. Ja, in begin voelt e-roken wat onwennig omdat de smaak iets kan verschillen met je vertrouwde tabaksmerk, het gewicht is iets zwaarder, je moet iets dieper inhaleren, enz..
 • Vermijd spanningen en stress want dit zijn voor veel rokers de voornaamste redenen om te roken. Probeer als het kan om wat te gaan wandelen of te sporten in de natuur. Dit is niet alleen gezond, maar ook goed tegen de stress.
 • Versterk uw "bewustzijn van roken". Besluit vast waarom je niet meer wil roken en herinner jezelf hier meermaals aan.
 • Zoek naar afleiding. Roken zit tussen de oren en hoe meer afleiding je hebt, hoe minder je verleid zal worden om te roken. Doe wat spelletjes, heb een opwindend gesprek, knabbel op kauwgom, enz.
 • Vermijd lege handen, dus neem vaak een balpen of een potlood in je handen.
 • Maak een weddenschap. Sociale druk helpt vaak, zeker in het begin. Vraag steun aan je omgeving. De meeste mensen zijn zeer geneigd om je support te geven.
 • Ga minder iets minder uit. Vermijd om tussen andere rokers te komen, dus blijf een tijdje weg uit de kroeg.
 • Doe je asbak, aansteker en sigaretten weg.
 • Blijf gemotiveerd. Ook al heb je een keer gezondigd door een sigaret te roken, dit wil nog niet zeggen dat je nu terug hervallen bent. Motiveer jezelf door te denken aan je oorspronkelijke besluit om te stoppen.
Lees Meer Lees Meer