29
Mrt

Batterijen met Variabel Voltage

Batterij met variable voltage

Met een batterij met variabel voltage kan je deze finetunen tot de gewenste sterkte voor een maximale damp productie, beste smaak en grootste "throat hit".

We weten dat de verstuiver (atomizer) de e-vloeistof verhit via een gloeidraad. Des te meer voltage een batterij kan leveren, des te hoger het vermogen is. Er kan dus meer vloeistof verdampt worden en dus ook meer damp.

De verklaring hiervoor is te vinden in de wetten van de fysica: U (volt) / R (ohm) = I (ampere). M.a.w. Des te hoger de voltage, des te meer stroomsterkte (ampere of vermogen).

De meeste e-sigaretten maken gebruik van een 3.7 volt batterij in combinatie met een 2.5ohm verstuiver. Deze combinatie levert 5.4watt aan energie.Een 3.7 volt batterij in combinatie met een atomizer van 1.5ohm (dual coil atomizer), levert daarentegen 9 watt.

Dus hoe meer volt de batterij kan leveren en hoe minder de weerstand in de verstuiver, hoe meer vermogen de e-sigaret heeft. Des te hoger het vermogen, des te meer damp.

Gevaren

Toch bestaat er een maximum grens want als we te hoog gaan verhitten kan de e-vloeistof ook gaan verbranden. En bij verbranding komen helaas altijd wel giftige en schadelijke stoffen vrij. Kijk maar eens naar de gewone tabakssigaret. Bovendien zorgt een te hoge temperatuur dat de atomizer direct versleten is.

We raden de beginnende e-roker absoluut niet aan om het vermogen op te drijven. Bezin u voor je begint. En vraag vooral raad en advies van iemand met ervaring.

Als je toch wenst je e-sigaret op te drijven, kies dan zeker voor A-merken. Deze zullen meer bestand zijn tegen de slijtage. Ze zijn immers grondiger getest en moeten aan hogere kwaliteitsnormen voldoen.

Wil je nog altijd gaan experimenteren? Geen probleem, maar stel jezelf aub eerst de volgende vragen:

  • Heb je voldoende ervaring en kennis in de wereld van de elektronische sigaret?
  • Heb je voldoende budget om kapotte hardware te vervangen?
  • Kan je je cartridges zelf vullen?
  • Heb je kennis over de e-vloeistof?
  • Heb je al een e-sigaret geprobeerd van een A-merk? Want die leveren misschien wel voldoende "Throat-hit"

We wensen je alvast succes en plezier.

Lees Meer Lees Meer

28
Mrt

Vapor Jacket: Personaliseer erop los.

Vapor Jacket

Vapor Jackets zijn duurzame plastieke film of folie waarmee je je elektronische sigaret kunt personaliseren. Ze bestaan in honderden verschillende kleuren en patronen. Kleuren maken alles meer speels en cool.

De folies zijn te koop in collecties, en elke collectie bevat 7 verschillende designs. Een collectie kost ongeveer $10. De vele verschillende mogelijkheden geeft je de kans zodat je sigaret kan combineren met bv. je kledij of auto. De mogelijke combinaties zijn eindeloos.

Met de Vapor Jacket word je elektronische sigaret echt uniek.

De inkt op de folie lost niet op in water, dus je moet niet bang zijn voor regendruppels. De folie beschermt in feite zelfs je e-sigaret.

Video

De Vapor Jacket aanbrengen

Je knipt de Vapor Jacket film eest af op de juiste lengte, daarna wikkel je hem rond de e-sigaret. Om de film vast te zetten verwarm je het met een aansteker of eventueel haardroger. Door het verwarmen gaat de folie krimpen en vastzetten rond de sigaret.

Lees Meer Lees Meer

27
Mrt

Van tabak word je langzaam dommer

Het roken van tabak tast de hersenen aan. Dit blijkt uit een studie van onderzoekers van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Goed nieuws is wel dat als men stopt met roken, dat dan de kleine beschadigingen in de hersenbanen wel langzaam herstellen.

Zeer langzaam proces maar herstel is mogelijk.

Dit gebeurt echt wel langzaam want het duur gemiddeld zo een 20 jaar vooraleer de hersenen weer functioneren zoals bij niet-rokers. Ex-rokers die lang geleden zijn gestopt, krijgen dus dezelfde cognitieve vaardigheden terug. Hiermee verstaan we het opnemen en verwerken van kennis, waarnemen, denken, taal, bewustzijn, geheugen, aandacht, concentratie en praktische vaardigheden. Deze vaardigheden hebben rokers van tabaks minder.

Alweer een goede reden om te starten met e-roken?

Lees Meer Lees Meer

25
Mrt

Tabak zorgt voor sneller tandverlies

Rotte tanden bij roker

Vrouwen na hun overgang die ooit gerookt hebben verliezen doorgaans hun tanden sneller dan vrouwen die nooit hebben gerookt.

Aan een onderzoek van de University in Buffalo werden ruim 5000 vrouwen onderzocht en geevalueerd. Bij de oudere vrouwen, dus na hun overgang, vielen de tanden vaker en sneller uit dan bij hun rokende mannelijke leeftijdsgenoten. Als we vergelijken met de vrouwelijke leeftijdsgenoten die nooit hadden gerookt, is het verschil nog een pak groter.

Het is al langer bekend dat roken in verband wordt gebracht met tandverlies.

De zware rokers hadden dubbel zoveel kans op hun heel gebit te verliezen en 6x meer kans enkele tanden te verliezen dan vrouwen die nooit gerookt hebben. Onder zware rokers werd verstaan dat men een pakje per dag gedurende 20 jaar had gerookt.

De onderzoekers bevestigen: "Hoe meer de vrouwen rookten, des te groter de kans op tandproblemen". De oorzaak is de rook van tabak waarin chemische stoffen zitten die plaquevormende bacteriën energie geven. Verder is ook het benzeen, de teer en de cyanide zeer slecht voor tanden en tandvlees.

Geen tandproblemen als men elektrisch rookt

Elektrisch roken is dus aangewezen indien je graag je natuurlijke tanden wilt behouden. Ook zal de e-sigaret de kleur van de tanden niet gaan aantasten. Uit een enquete vorig jaar bleek trouwens dat 30% van de tabaksrokers een stoppoging ondernemen uit vrees voor hun uiterlijk.

Lees Meer Lees Meer

25
Mrt

Deel 5: Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!Je ontvangt dadelijk gasten voor een tof feestje, maar in je woonkamer stinkt het of hangt er weinig lucht. Dan kan de Nico Breeze redding brengen. Dit is het geheime middel voor een geslaagd feestje.

Lees Meer Lees Meer

25
Mrt

Het uiterlijk is een goede reden om te stoppen of over te stappen.

Uiterlijk roker

Het voorkomen van rimpels en gele tanden zijn heel belangrijke redenen om te stoppen met roken van tabak. Ook een gele vingers en een grijze kaalende haardos doen rokers beseffen dat stoppen met roken een goede keuze is.

In een Brits onderzoek werden er 2.000 rokers ondervraagd. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke rokers maakten zich zorgen over het sneller ouder worden van hun huid. Maar liefst 40% van de vrouwen gaf toe te willen stoppen om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen.

Mannen zijn hier nog meer bang voor, van hen geeft 55 procent aan dat dit de grootste motivatie is om te stoppen of over te schakelen naar het elektronisch roken.

Bedprestaties en Vruchtbaarheid

In hetzelfde onderzoek zegt 25% van de mannen gaan te stoppen met roken als ze erectieproblemen krijgen. Nicotine beperkt de bloedstroom in het lichaam en dit verklaart dat rokers vaak minder gaan presteren in bed.

Voor vrouwen speelt ook vruchtbaarheid een rol bij het stoppen want 45 procent geeft aan dat dit de grote motivatie is. Meerdere studies in het verleden hebben al aangetoond dat na het stoppen de vruchtbaarheid flink is verhoogt omdat de baarmoeder en de kwaliteit van het sperma in een betere staat veranderen. Stoppen met roken is ook gunstig bij een IVF-behandeling en het verlaagt het risico op een miskraam.

Elektronisch roken biedt een oplossing

Omdat de elektronische sigaret nog niet zo lang bestaat zijn de lange-termijn effecten voorlopig nog niet echt aangetoond. Echter alle studies wijzen erop dat je uiterlijk op lange termijn vergelijkend achteruit gaat zoals dit bij niet-rokers het geval is.

Bij de elektronische sigaret is het enige kwalijke middel nicotine. Als dit in een lage dosis genomen wordt zijn de risico's beperkt. Bij het roken van tabak is het vooral de combinatie van alle schadelijke stoffen samen gevaarlijkste. Met andere worden, de effecten worden versterkt.

Lees Meer Lees Meer