Home > Accijnsverhogingen zijn gemakkelijk

Hogere accijnzen zijn te gemakkelijk

18-07-2013, door
Sigarettenrek

De accijnzen verhogen op sigaretten en alcohol zijn tegenwoordig de standaard oplossing geworden om tijdens een begrotingscontrole de rekening te doen kloppen. Cimabel, de Belgisch-Luxemburgse federatie van sigarettenfabrikanten, reageert woest op de zoveelste begrotingsmaatregel. Het bewijst volgens hen het gebrek aan moed om echte maatregelen te nemen. Het verhogen van de accijnzen is een "gemakkelijkheidsoplossing".

Cimabel waarschuwt dat burgers bij een steeds stijgende accijnsdruk op zoek zullen gaan naar alternatieven om zich te bevoorraden. Dit doen ze al deels door sigaretten elders in Europa te gaan kopen zoals in Oost-Europa. Andere consumenten zoeken dan weer hun toevlucht in illegale circuits. Een laatste groep schakelt over naar de elektronische sigaret. Dit laatste kunnen we als actie groep natuurlijk alleen maar blij om zijn.

In alle gevallen zal dat negatieve gevolgen hebben op termijn voor de schatkist, je kan de burger niet blijven pluimenaldus, aldus Cimabel.

Ook wij delen dezelfde mening en roepen dan ook iedereen op om onmiddelijk over te schakelen naar het elektrisch roken. Doe uw aankoop vandaag nog op het internet en steek hiermee je middelvinger op naar de overheid. Als je niet weet welk merk te bestellen. Wij deden enkele reviews van de belangrijkste merken.
Reageer en geef uw mening: